Želite da Vaša deca najmlađeg uzrasta otkriju svet mirne i zdrave igre? Jedan od načina je da ih upoznatekako da stvaraju, uz Lego duplo kocke:

Postoji nekoliko razloga zašto su Lego kocke duplo pogodne za igru kako devojčica, tako i dečaka, od najmlađeg uzrasnog perioda.

One predstavljaju zanimljive igračke pomoću kojih dete razvija svoju maštu, veoma su kvalitetne i dete se sa njima može igrati i kada je leto, i kada je zima. U dvadeset prvom veku, eri igrica, mobilnih telefona, tableta i kompjutera, koji nažalost, postaju prve igračke sa kojom se veliki deo dece susreće, Lego duplo kocke su igračke koje plene svojim kvalitetom i zbog toga se suprotstavljaju navedenim “igračkama”. Igrom, i građenjem sa ovim kockama, deca će zadovoljiti svoju potrebu da se izraze, da budu kreativna i da sami sebi stvaraju igračke koje žele.

Te iste igračke, kasnije mogu da rastave da bi sastavili nove, time još više razvijajući svoju maštu koja “može svašta”. Vaša uloga je u tome da ih podstaknete: Lego Duplo kocke za bebe od tri meseca su napravljene u privlačnim bojama, gde dominiraju crvena, plava i žuta, a poznato je da je boja koju beba prvo uočava crvena. Iako bebe imaju male prste, oblici ovih Lego kocki su takvi da im u potpunosti odgovaraju. Prednost ovih kocki je u tome što kasnije mogu da se uklapaju i sa duplo kockama za starije, kao i sa svim lego kockama.

Prilikom manipulacije čuju se zvuci kada se okreću. Duplo kocke za decu od osamnaest meseci su za “starije mališane” jer, već posle punih godinu dana, većina dece postepeno uči da rastavlja i ponovo spaja ove kockice. Deca ovog uzrasta vole da čuju zvuke prilikom udaranja predmeta o predmet, tako da se nemojte čuditi i nemojte im braniti ukoliko lego duplo kocke, pored građenja, koriste i u ovu svrhu.

Duplo kocke za decu od dve do tri godine imaju u kompletu različite figure i delove na osnovu kojih će deca, manipulišući njima moći da stvaraju svet koji ih okružuje: da grade kućice, brodove, automobile, vozove i slično.

Slični tekstovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *